Maskloù Bzg

11 Fév

Des masques bretons !
Les élèves de la filière bilingue se sont mis en projet : Créer un masque, le personnaliser et ainsi rendre son port plus agréable. Ils ont choisi un masque en tissu, fabriqué en Bretagne bien-sûr ainsi qu’un motif et une expression en langue bretonne. Pour financer leur projet, ils ont écrit une lettre, en français et en breton, à l’association de parents Dihun Avel Nevez. Un projet pédagogique complet et une vraie réussite !
« Des masques pour nous garder en bonne santé et pour montrer notre fierté d’être bretons et bretonnants. »

masklou+bzh

Ur wech e oa …. maskloù Bzg !
Ar skolajidi vrezhonegerien o deus savet ur raktres nevez : Krouiñ ur maskl, personelaat anezhañ hag aesaat ar fed da vezañ gwisket gantañ e-giz-se. Choazet e oa bet ur maskl-lien savet e Breizh – evel-just – ur skeudenn hag un droienn e brezhoneg warnañ. Evit arc’hantaouiñ o raktres o deus skrivet ar skolajidi ul lizher e brezhoneg d’ar gevredigezh Dihun Avel Nevez. Ur raktres pedagogel klok, ul labour penn-da-benn hag un taol-kaer !
« Maskloù evit chom e yec’hed mat hag evit diskouez omp lorc’hus da vezañ brezhonegerien ».

Skolajidi vrezhonegerien er c’hlas 4vet ha 3vet