Concours Film Pocket

17 Juin

FILMOÙ CHAKOD 2023
Evit an eil gwech o doa kemeret perzh skolajidi Muzilheg e kenstrivadeg “Filmoù chakod”.
“Filmoù chakod” zo ur gentrivadeg e brezhoneg aozet bep bloaz evit ar skolajidi hag al liseidi.
Ar reolennoù a zo :
Sevel ur film chakod (tro-dro 3 munutenn) e brezhoneg
Filmañ gant un dabletenn pe ur pellgomzer
Heuliañ an tem roet gant ar juri
Kas da benn ar raktres gant ur skipailh skolajidi (pe liseidi)
affiche-concours-filmoù-chakodUn trofe – “ar sardinenn aour” – ‘vez roet d’ar skipailh savet gantañ ar film gwellañ hervez an dud a-vicher a ya d’ober ar juri.
“Tro ar bed” e oa an tem ar bloaz-mañ. Lou, Kaya, Marius, Paul, Éloi ha Gildas o deus savet ur film brav anvet “Bleuenn hag he choaz”. Siwazh n’o deus ket tapet Sardinenn aour 2023, met plijet e oa bet ar jury gant o film memestra ! Gourc’hemennoù dezho !

Dans le cadre de leur cours de breton et accompagnés par leur professeur Ewen Tallec, les élèves de 4èmes de la filière bilingue  ont participé à un concours de court-métrage en breton. Un projet complet et ambitieux : la réalisation d’un « film pocket/ film chakod » en breton !
Cette année, le thème était « Le tour du monde/Tro ar bed » et le jury a reçu près d’une quarantaine de films issus de toute la Bretagne. Et, c’est à Theix, qu’a eu lieu, vendredi 5 mai, la journée organisée pour clore le concours et appelée « Chakod Deiz ». Au programme, la projection des films sélectionnés par le jury et la remise du 1er prix : « la sardine d’or/ar sardinenn aour » !
Les collégiens de Muzillac ne sont pas repartis avec cette sardine d’or mais, ils n’ont pas à rougir de leur travail car leur court-métrage a été salué par le jury de professionnels et apprécié par le public composé de leurs pairs.